LandArt in Hof van HollandErvaar dit gebied in ontwikkeling!

Geslaagde opening kunstroute

25-09-2017 921 keer bekeken

Op zaterdag, 23 september is de kunstroute Hof van HolLandArt feestelijk geopend. Kunstenaar Bram Kuypers installeerde het zevende werk van de kunstroute; Atlas, een graafmachine die zichzelf begraaft. Onder een heerlijk najaarszon en veel belangstelling werden de kunstenaars in het zonnetje gezet.

Wethouder Bert Velthuis opende symbolisch de route  door Bram Kuypers te helpen zijn graafmachine onder het zand te brengen. In zijn speech bedankte hij de aanwezig om de kunstenaars voor hun inspirerende ontwerpen en inzet om de kunstwerken van Hof van HolLandart gerealiseerd te krijgen. Hij is bijzonder trots op de werken en hoopt dat de route helpt om meer mensen van het toekomstig ontwikkelgebied Hof van Holland te laten genieten.

Genodigden en belangstellenden genoten in de zon van de vordering rondom de begraving van Atlas en hadden geledenheid kennis te maken met de kunstenaars en kunstwerken. Na de formaliteiten bij Atlas namen veel bezoekers de gelegenheid om samen met de kunstenaars de verschillende werken te bezoeken.

Bijzonder moment in de performance van Bram Kuypers was toen Atlas zijn zelfgegraven gat inreed. De oude machine bleek niet bestand tegen de druk en stierf een voortijdige dood. Het daadwerkelijke ingraven ging met deze machine niet meer lukken. Met omstanders werd symbolisch afscheid genomen van de machine. Kuypers zal in de week na zijn performance het werk op een alternatieve manier afmaken.

De kunstroute is nog niet helemaal af. Er worden nog drie werken aan de route toegevoegd. Het gaat om Vruchtbakens van Mirjam Kuitenbrouwer, Future Ruins van Edwin Zwakman en Telraam van Atelier Veldwerk. Helaas is het nu nog niet bekend wanneer deze werken in het echt te bewonderen zijn.  Achter de schermen wordt in ieder geval hard gewerkt om deze te realiseren.  Zodra de kunstwerken er staan, leest u dat natuurlijk op deze site.

 

 

 
 
 

 

Meer weten over ontwikkelingen in de Waalsprong?

www.waalsprong.nl

 

 

 

Cookie-instellingen