Informatiezuilen - Oscar Lourens

1878 keer bekeken

Hof van Holland, Woenderskamp en Koudenhoek (voormalig Broodkorf). Nu nog braakliggende terreinen aan de zuidrand van de Waalsprong met een geweldige ligging aan de Waal, pal naast het rivierpark. Straks het kloppende hart van de Waalsprong. Tot die tijd is er in dit gebied de wandel- en fietsroute met beeldende kunst Hof van HolLandArt.  De werken vertellen u het verhaal over de landschappelijke geschiedenis, de verwachte transformatie en de toekomstige ontwikkelingen. Zodat u ook nu al deze locaties kunt bezoeken en beleven.

Lees meer

De informatiezuilen die door Oscar Lourens zijn ontworpen, zijn een uiterst subtiele toevoeging aan de beeldenroute. Zijn wens was het, niet meer toe te voegen dan de titelbordjes aan de muur in het museum.

Het kunstwerk Film Over de kunstenaar Foto's

Het kunstwerk
Ingetogen, met alleen de hoogst noodzakelijke informatie en uiterst functioneel. Door de afwezigheid van muren heeft hij er voor gekozen een stalen plaat uit de grond te laten komen en die om te buigen. Het staal is verchroomd waardoor het land, het gras erin weerspiegeld wordt en de plaat compleet wordt opgenomen door de omgeving. De plaat krijgt de kleur van zijn directe omgeving en past zich aan aan elke locatie. Het complexe en verhalende logo van Nijmegen Waalsprong heeft een plaats gekregen frontaal in de zuil. Alle onderdelen en kleuren zijn verwijderd doordat de afbeelding met laser is uitgesneden en zo een neutraal maar herkenbaar embleem is ontstaan.

Film

Over de kunstenaar
Oscar Lourens (1973) is beeldend kunstenaar, maar daarnaast ook werkzaam als uitgever en producent van kunstenaarsboeken, tentoonstellingsmaker en adviseur.

 


 

Foto's

Wil je meer kunstwerken zien? Kijk dan hier!

Afbeeldingen

Meer weten over ontwikkelingen in de Waalsprong?

www.waalsprong.nl

 

 

 

Cookie-instellingen